online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


SZJA civil 1% felajánlása a Mária Rádió számára

 Jó helyre kattintott, ha azon gondolkozik, hogy

  • szeretne Szűz Mária követőinek segíteni;
  • szeretné befizetett személyi jövedelemadójának 1%-át a Római Katolikus Egyház számára felajánlani, de nem tudja annak technikai számát, mely 0011;
  • ha szeretné adójának második 1 százalék, un. civil 1% felajánlását is megtenni, és ennek vonatkozásában a Mária Rádió Közhasznú Egyesületre, mint kedvezményezettre gondolt.

Miért?

Ha civil 1% százalék felajánlásával támogathatja a Mária Rádió Közhasznú Egyesületet egy olyan médium működését segíti, mely Szűz Mária életéből véve a példát, a katolikus egyház tanításának megfelelően, Jézusra mutat.

Talán eddig is támogatott bennünket? Nagyon szépen köszönjük. Amit most kérünk az Önnek nem kerül külön pénzébe. Az 1 százalék, amit felajánlás révén kaphatunk, ha Ön nem rendelkezik róla, akkor az államnál marad.

Mit kell tennie a fölajánláshoz?

Ha papír alapon, saját maga adja be szja adóbevallását, akkor csak annyit, hogy a mintának megfelelően tölti ki az egy százalékról rendelkező nyomtatványt és azt nyújtja be a NAV-nak. Ide kattintva  töltheti le a mintául szolgáló nyomtatványt.
Ha az Ön munkaadója készítette el az adóbevallását, akkor is e fenti nyomtatványt kell kitöltenie, majd azt egy lezárt borítékba kell tennie. Utána a lezárt borítékra rá kell írnia az adóazonosító jelét. Végül úgy kell aláírnia a lezárt borítékot, hogy aláírása keresztezze a borítékon a lezáró csíkot.
Ha elektronikusan vallja be adóját, akkor szüksége lehet az alábbi adatokra.

Mi a Mária Rádió Közhasznú Egyesület azon adata, amely az 1 százalék adó fölajánláshoz kell?

Az adószám: 19385226-1-19

Mire fordítjuk a felajánlott pénzt?

A Mária Rádió Szűz Mária és Szent József módjára, Jézus érdekében felelősen gazdálkodik minden bevételével. Fönntartjuk és fejlesztjük a Mária Rádiót, melyhez technikai eszközökre van szükségünk. Műsorainkat önkénteseink készítik, de egy kis stábnyi, állandó alkalmazottunk is van.

Köszönjük minden régi és új hallgatónknak a figyelmet és figyelmességet, amellyel segíti a Mária Rádió működését. Isten kedveli a jókedvű adakozót!

 

TÉNYEK AZ ADÓ CIVIL 1%-ÁRÓL

  • az adó civil 1%-a nem kerül pénzébe az adózónak… hisz a már korábban befizetett személyi jövedelem adójáról rendelkezik a magánszemély…
  • az adózóknak csak 1/2-e rendelkezett adója civil 1%-áról 2015-ben (így kb. 4-4,5 milliárd (!) forint az államnál maradt, mert az adózók nem rendelkeztek, hogy a civil társadalmat építsék)
  • állatmenhelyek kb.40-szer (!) annyi civil 1% adományt kapnak, mint Böjte Csaba testvér Dévai Gyermekotthona és kb. 100-szor annyit, mint a Mária Rádió!

 

LEGYÜNK TUDATOSAK AZ 1% FELAJÁNLÁSNÁL!

Bölcsen döntsünk az értékek között. Ne hagyjuk, hogy a reklámok befolyásolta érzelmeink döntsenek helyettünk. Az ember hitéből fakadó végtelen erőforrása, szeretet adó és befogadó képessége, testi-lelki egészsége, bizonyosan fontosabb az állatok ügyénél.

 

A MÁRIA RÁDIÓ A TÁMOGATOTTAK RANGSORÁBAN

Kiutalás éve HELYEZÉS  Kapott 1% támogatás
2011.  -   nem volt bent az első 200-ban
2012. 101.   5,4 millió Ft támogatás
2013. 76.   9,0 millió Ft támogatás
2014. 75. 10,6 millió Ft támogatás
2015. 73. 10,3 millió Ft támogatás
2016. 73. 11,7 millió Ft támogatás

 

TÍZSZERESE JUTHATNA A MÁRIA RÁDIÓNAK AZ 1%-BÓL!

Jelenleg, 2016-ben 2.969 fő adta a Mária Rádiónak a civil 1%-ot. Ez nagyszerű! De lehetne sokkal több is!!! Ha a rendszeres hallgatóinknak (minimum 200 ezer fő) csak 10%-a adná a Mária Rádiónak az adója civil 1%-át, kb. 20 ezer ember, akkor az összes felajánlás majd 80 millió Ft (!) lenne.

Ez a Mária Rádió 4-5 havi működését biztosítaná, vagy 10 új adó indulását fedezné.

 

DUPLÁZZUK MEG AZ 1% FELAJÁNLÁST 2016-ban!

Reális célkitűzés, hogy 2017-ben megduplázzuk az 1% adófelajánlást és elérjük a 
20 millió Ft-ot (ami az összes lehetségesnek még mindig csak kb. 1/4-e, 1/5-e). Ehhez azt kell tenni, hogy aki eddig adott, hozzon még egy embert legalább! Legyünk bátrak és aktívak.

S gondoljunk arra, hogy az 1% felajánlás semmibe sem kerül, és ezzel Krisztus missziós parancsát is teljesítjük.

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu