online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Mária Út tematikus nap szombaton

A Mária Út Egyesület megalakulásának öt éves évfordulója kapcsán a Mária Rádió 18-án szombaton tematikus nappal jelentkezik. Szeretnénk a Mária Út c. kéthetente jelentkező műsorunk külön kiadásában beszélni önöknek búcsújárásról, zarándoklásról, kegyhelyekről, zarándokélményekről, az út építéséről.

Ebben az évben több konferenciát is rendeztek a zarándok hagyományok felélesztésének szándékával.

Először február végén a jezsuiták budapesti Párbeszéd Házában a zarándoklás biblikus, spirituális, történeti szempontjairól tartottak kétnapos konferenciát szakelőadók felszólalásaival,

majd áprilisban Máriapócson tartották meg a Mária Út menti településvezetők találkozóját „Máriától Máriáig” címmel.

Májusban az esztergomi Szent Adalbert Konferenciaközpont adott otthont a zarándoklásról és a vallási turizmus lehetőségeiről és feladatairól szóló első európaiuniós vallásturisztikai konferenciának.

június 3-án a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán szerveztek tudományos konferenciát „A zarándokhely: hit, kultúra, emberség” címmel.

Önkénteseink jelen voltak ezeken a konferenciákon, rögzítették az előadásokat, így a mai nap folyamán ezekből is hallhatnak néhányat.

Kedves hallgatóink figyelemmel kísérhették a Mária Út egyesület által szervezett Csíksomlyói ill. Máriacelli zarándoklatot. A zarándokok élménybeszámolóját 18-án szombaton 13.00 órakor hallhatják a tematikus nap keretében.

A nap zenei anyagát elsősorban a búcsújáró népénekek adják. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Mátraverebély-Szentkúti nemzeti kegyhely által kiadott CD-t melyen ezek az énekek is megtalálhatók. Címe: Szentkút felé; Imák és Énekek a Mátraverebély-Szentkúti zarándoklatokhoz.

Bízunk benne, hogy a tematikus nap kapcsán többen kedvet kapnak a zarándoklathoz, búcsújáráshoz, ehhez szeretne önöknek segítséget nyújtani a Mária Út Egyesület, melyet interneten a www.mariaut.hu oldalon érhetnek el. Visszajelzéseiket észrevételeiket a gubiczak@freemail.hu címre várjuk.

Hallgassák szeretettel a Mária Rádiót.


A rádió frekvenciái az alábbi oldalon találhatók: http://www.mariaradio.hu/lefedettseg

Az internetes rádióhallgatás elérhetősége: http://www.mariaradio.hu/hallgatas



Gubicza Katalin

a tematikus nap szerkesztő önkéntese


 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu