online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Életige

 
 
Életige
A Fokoláre lelkiségi mozgalom műsora

"Megértettük, hogy a világnak az evangélium gyógyító erejére van szüksége, mert csak az Örömhír képes visszaadni számára azt az életet, amely hiányzik belőle. Ezért éljük mi az Élet Igéjét." (Chiara Lubich)

Chiara Lubich (Trento, 1920-2008) a Fokoláre Mozgalom alapítója és elnöke az egyik legismertebb egyházi személyiség volt. Ma 96 nyelvre és nyelvjárásra fordítják le azt a magyarázatot, amit havonta a szentírás egy-egy montatához írt. Az Élet Igéje nyomtatott lapokon, ujságokon és az elektronikus médián keresztül milliókhoz jut el, és milliók igyekeznek tettekre váltani a mindennapjaikban, hogy újraevangelizálják az életüket. Rendszeresen megosztják egymással azokat a felfedezéseket és tapasztalatokat, amiket a megélt ige szül bennük. Ez a gyakorlat napjainkban messze túlterjed a Fokoláre Mozgalmon, és széles körben hatással van az egyének és a keresztény közösségek életére.

"Ha megfigyeljük azokat az embereket, akik élik Isten igéjét, rögtön észrevesszük, milyen különféle hatásokat vált ki bennük az ige. Minden lélek olyan, mint egy csiszolt kristály, amelynek az ige fénye különféle színárnyalatokat ad, bárhol is érinti meg. Az emberek végtelenül sokféle helyzetbe kerülhetnek, s az ige, Isten Igéje végtelenül sokféle hatást válthat ki mindegyikükben." (Chiara Lubich)

 

Július hónapban az élet igéje: „Akinek van, annak még adnak, hogy bővelkedjék, de akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van." (Mt 13,12)

Életige műsor: 2012. július 12. csütörtök 19 ó 15 p.

 

Müsorvezetők:



 Takács Icu
 Gőbel Ágoston

 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu