online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Kapcsoljuk Jeruzsálemet!

Május elsején zárul a tavalyi nagyszabású ifjúsági esemény, a Genfest éve, és folytatódik az ott elindított kezdeményezés, az Egyesült Világ Projekt.

Az Egyesült Világ Hete május első hete, egy nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi rendezvény, amely nemcsak Magyarországon valósul meg, hanem a világ minden táján akciók és különböző kezdeményezések folynak majd a rendezvényhez csatlakozó fiatalok által.

A közös cél: Az egyetemes testvériség megvalósítása a gyakorlatban az Aranyszabály szerint: „Tedd azt másoknak, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek az emberek.”

Az Egyesült Világ Hetének megnyitója idén Jeruzsálemben lesz, ahol különböző művészeti és kulturális eseményekkel, műhelymunkákkal, és egy nemzetközi konferenciával várják a világ minden részéről odaérkező fiatalokat. Magyarországról is indult egy delegáció, hogy részt vegyen az eseményen.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a magyarországi megnyitó rendezvényre  2013. május 1-jén 16 órakor Budapesten, az Erzsébet tér dél-nyugati sarkán, ahol többek között műholdas közvetítésen keresztül bekapcsolódhatnak az EVH nemzetközi megnyitójának programjába. Az élő közvetítés helyszínei: Jeruzsálem, Budapest, Mumbai, Loppiano, Genf.

A budapesti program:
14:00 közösségi játékok és gyülekezés – fiataloknak
16:00 Az Egyesült Világ Projekt bemutatása
(Fiatalok az Egyesült Világért mozgalom tagjai és dr. Tóth Pál az Új Város főszerkesztője)
A „testvériség szigetei” (néhány kezdeményezés bemutatása)
Dr. Réthelyi Miklós az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága elnökének szavai
16:30 Élő műholdas adás a nemzetközi megnyitóról Jeruzsálemből és a többi helyszínről. A fiatalok átadják az UNESCO képviselőjének a Magyarországon összegyűjtött kezdeményezések dokumentációját - Folytatódik az élő közvetítés Jeruzsálemből, Mumbaiból, Loppianóból és Genfből - a közvetítésbe bekapcsolódik a Mária Rádió is!
17:00 Zárás

 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu