online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Ima a Mária Rádióban

„Kifogástalanok és tiszták legyetek, Isten ártatlan gyermekei! Úgy kell ragyognotok, mint a csillagoknak a mindenségben.” – szóltja fel Szent Pál apostol a filippieket.  A Mária Rádió küldetését is kijelöli ez a Szent Páltól származó mondat. Rádiónk hivatása a Hit évében különösen az, hogy Isten világosságát, ragyogását közvetítse a világnak.
Novembertől egy nagyobb változást készítettünk elő a Mária Rádió műsorrendjében. Miért van szükség e változásra? Mit szolgál? Amikor növekszik a gyermek, ruhát kell vásárolni neki, mert kinőtte a régi ruháját. A Mária Rádió hála Istennek növekszik, ezért műsorstruktúráját is fejleszteni kell.
A műsorrend változásait három szempont indokolta. A Mária Rádiónak hét új stúdiója született, mely nemcsak gazdasági változásokat eredményez, s az összekapcsolódás sem csak technikai feladat, hanem a vidéki Magyarországnak is meg kell szólalnia a műsorprogramban. Szeretnénk nagyobb hangsúlyt adni műsorszerkezetünkben a rádió különböző régióinak. Az elmúlt időszakban a műsorszerkesztők száma is jelentősen megnövekedett. Az új műsorokat csak úgy tudjuk ügyesen elhelyezni, ha a régebbi műsorok tömörebben mondják el mondanivalójukat, picit rövidebb idő alatt. Hónapok óta foglalkozunk tovább az imaműsorok javításával. Az imádság megújítása csak az egész ember megújításával  együtt lehetséges, az Istennel való kapcsolatunk alapján. Szent Pál apostol szavaival: „Vessétek le a régi embert szokásaival együtt és öltsétek fel az újat, aki állandóan megújul Teremtőjének képmására a teljes megismerésig.” Ez a megújulás november 5-től a Mária Rádió műsorszerkezetében is kifejeződik.
A szerkezet átalakításának sarokpontjai a következők:
A rózsafüzér délben és délután is 45 percet kap, és II. János Pál pápa szempontjai alapján szemlélődve, elmélkedésekkel imádkozzuk. A rózsafüzér titkaiban a Szűzanya szívével szemléljük Jézus életének eseményeit.
Sok panasz érkezett a reggeli imaműsorok mozgó időpontjai miatt. A hallgatók kérésére megoldottuk, hogy a reggeli zsolozsma mindig ugyanabban az időben kezdődjön, ezt követően 6 órától. A reggeli rózsafüzér állandó időpontja pedig 5 óra 15 perc lesz. Így II. János Pál pápa imája sem marad majd el. A Vatikáni Rádió adása pedig 6 óra 30 perckor kezdődik, hogy a később ébredők is elérjék az Egyház Szívének, Rómának és a Vatikánnak üzenetét.
A zsolozsmát, az Egyház napot megszentelő imáját, stílusában és módjában is méltó módon igyekszünk végezni. A reggeli dicséret többnyire szerzetesházakból lesz közvetítve, a vesperást pedig 20 óra 15 percre helyezzük, hogy az esti ima valóban esti időpontot kapjon.
Az Egyház ősi szándéka szerint a szentmise az egész nap megszentelését szolgálja. Ezért teszi az Egyház kezdetektől fogva reggeli időpontra a szentmisét. Egészen más az a nap, amelyet szentmisével kezdünk, mert így kegyelmével bearanyozza az egész napot. Nem véletlen, hogy a világ legtöbb Mária Rádiója reggeli szentmisét közvetít.
Az Irgalmasság rózsafüzérében csak a hangminőséget szeretnénk javítani. Ezért november 5-től az Irgalmasság óráját két részre bontottuk ugyanabban az időtartamban. Az elmélkedő és énekes részt a stúdióból, a rózsafüzért pedig a helyszínről közvetítjük. Az Irgalmasság litániájának más időpontot keresünk.

Dúl Géza atya, a Mária Rádió műsorigazgatója


RÓZSAFÜZÉR (letölthető)

 1 rózsafüzér-örvendetes.pdf

 2 rózsafüzér-világosság.pdf  

 3 rózsafüzér-fájdalmas.pdf  

 4 rózsafüzér-dicsőséges.pdf  

 

KIÁLTÁS (letölthető)

 KIÁLTÁS - imaszöveg.pdf 

 

IRGALMASSÁG ÓRÁJA (letölthető)

 Isteni-irgalmassag-kep.jpg 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu