online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Az élet ajándéka
Dr.Téglásy Imre életvédelmi műsora

A Mária Rádió “Az élet ajándéka” c. műsorának ismertetője

            Három hetente jelentkezünk Az élet ajándéka című műsorunkkal, mely legnagyobb kincsünket gyarapítja: a Teremtő által ajándékozott élet kultúráját szolgálja.

            A megmaradás ügye életbevágóan fontos. Összetett, sokak által olykor szándékosan is összekuszált téma, melyet a szerkesztő-műsorvezető meghívott vendégeivel együtt a keresztény hit józan észjárásának fényénél vizsgál, rendez és ápol.

            A testi és lelki termékenység, a házasság, a fogantatás, a magzati vagy újszülötti életkorban lévő gyermek, a beteg vagy éppen elaggott korú ember életének védelme, a meddőség, az örökbeadás mind-mind kihívás. E kihívást a mélyen gondolkodó és bátran cselekvő, magán- és közéletükben egyaránt elkötelezettek felelősségével fogadjuk el. Fogadjuk úgy, hogy közben fejet hajtunk az 1987-ben latinul megjelent, “Az élet ajándéka” (Donum Vitae) címet viselő tanítóhivatali megnyilatkozás előtt is.

            A kezdődő és elmúló emberi életet tiszteletével, az Alfa és Ómega méltóságával tudatosítjuk, hogy „az élet ajándékát Isten, mint Teremtő Atya bízta az emberekre. Ő az, aki azt is elvárja tőlünk, hogy ezen élet mérhetetlen értékének tudatában legyünk és érte felelősséget vállaljunk.”

            Tudjuk, hogy az efféle útmutatásra komoly lelki igény van, hogy nemcsak a hívők kérik a tisztázást és iránymutatást, hanem mindazok a közéleti szereplők, pedagógusok, teológusok, hittanárok, gyógyszerészek, orvosok, sőt vállalkozók is, akik figyelemmel követik, s tisztelettel ismerik el a "minden emberi dologban tapasztalt" egyház küldetését az élet és szeretet kultúrája szolgálatában.

Dr. Téglásy Imre szerkesztő-műsorvezető
e-mail: alfa@alfaszovetseg.hu
telefon: +36 30 9 226 775

 

 

 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu