online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Család születik
Beszélgetések gyermekvállalásról és családról

A témát saját személyes tapasztalataink alapján választottuk ki. Az évek során összegyűjtöttünk egy csokorban olyan lényeges és érdekes információkat, melyek értékesek lehetnek mások számára is, gyakorlatban használható és könnyen elsajátíthatóak.

Férjemmel négy éve vagyunk házasok, és két éve született meg első gyermekünk. Születése óta szemléletünk a családhoz, a gyermekváráshoz és gyermekvállaláshoz határozottan tudatossá vált.

 

Keresztény emberként úgy érezzük, felelősségünk, hogy minél szélesebb körben terjesszük a családhoz kapcsolódó pozitív hozzáállást ebben a felgyorsult, a fogyasztásra ösztönző világban, ahol az erkölcsi értékek szétzilálódnak s a hagyományos értékek eltűnőben látszanak.

Fontosnak tartjuk, hogy egészséges, jól működő magyar családok alakuljanak ki, hisz a család a legelső és érzelmileg mindvégig a legjelentősebb közösség az életünkben, a gyermekeket alakító társas hatások közül a legkiemelkedőbb.

Szükségét érezzük a szemléletváltás előmozdítását a modern korszellem és a hagyományos családmodell értékelésével, a tudatos, fenntartható család, hosszú távú házassági elköteleződés és a gyermekvállalás terén.

A műsorunk témája a tudatos gyermekvárás, a várandósság, a szülés - születés és az azt követő egy évig tartó időszakot öleli fel. Beszélgetünk a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi sztereotípiákról, a szülői minták hatásairól. Kiemelt témánk a stresszmentes és boldog várandósság megélésének fortélyai, az anyai és apai érzés megszületése és kibontakozása, az anya-magzat kapcsolat fontossága.

A szülés-születés örömeivel és nehézségeivel kapcsolatos személyes tapasztalatok megosztása is előtérbe kerül. A témák között helyet foglal az apai szerep fontossága, a fiúk nevelése, a kötődő nevelés fogalma és jelentősége.

Szívből reméljük, hogy a műsor értékes információkkal szolgálhat mindenkinek.

 

Altorjai - Sántha Lívia és Altorjai Árpád

műsorszerkesztők

A műsor időpontja: péntek 21:15 (havonta) 

 

 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu