online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Gőbel Ágoston
Az Élet igéje

Isten igéje nem alakít bennünket, ha nem váltjuk életre, ha helyébe saját akaratunk lép. Viszont ha éljük, csodákra képes bennünk és általunk. Az igét úgy birtokolhatjuk igazán, ha mindenünket (időnket, odafigyelésünket, talentumainkat…) ajándékozzuk.
Így az ige örömet is ad. Ha az ember figyel Isten igéjére, megmarad a tiszta lelkiismeret örömében.
Az evangélium különbözik minden más lelki olvasmánytól. „Ha kinyitod azonnal találsz valamit amit élhetsz.”
Az evangélium egyetemes. Míg a könyvek általában egy réteghez szólnak, -gyermekekhez, fiatalokhoz, idősekhez, az értelmiséghez vagy a nőkhöz- addig az evangélium mindenkié, minden társadalmi csoportnak, minden korosztálynak, minden fajnak és minden kultúrának szól.
Az élet igéje egyetlen mondat, és ugyanazt a mondatot éli több millió ember szerte a világon.
Az igével le lehet győzni a türelmetlenségemet, az önzésemet.
Az ige Isten jelenlétének élő helye.

- Chiara Lubich (a Fokoláre Mozgalom alapítójának gondolatai)

Nem hittem a fülemnek, amikor először felvetődött annak lehetősége, hogy a Mária Rádióban vezethetnék műsort másodmagammal. Drámatagozatos iskolában érettségiztem, így már korábban volt lehetőségem belekóstolni médiagyakorlatokon keresztül a rádiós munkába. Rengeteget tanultam a miskolci kollégáktól, akik mind szakmailag, mind emberileg sokat tettek hozzá fejlődésemhez. Aztán jó néhány évvel később, 2009 végén kapcsolódtam be az Életige műsor munkálataiba. Igazából nehéz róla írni, mert minden egyes adás, riport, közvetítés, műsorszerkesztés, beszélgetés egy-egy külön történet, egy felfedezés része. Sokszor mondogatjuk a stúdióban az élő műsorok előtt, hogy ez a felfedezés igazából Jézusról szól. Mi akarhatunk akármilyen jó műsort csinálni, mondhatunk akármilyen szépeket, ő még sokkal jobbat ki tud hozni belőle. És nekünk igazán erre kell törekedni. Külön öröm, hogy Takács Icu műsorvezetőtársammal közösen „építkezhetünk”, közösen tehetjük meg ezeket a lépéseket. Remek alapot ad az együttműködéshez az ige élése; és végső soron erről szól ez a műsor. Mindig bedobva magunkat a munkába, nyitottnak maradni, hogy párbeszéd, kölcsönösség jöhessen létre. Ebbe lépnek be a vendégek, az interjúalanyok. Így alkotunk egy csapatot. Bevallom, ilyen szempontból még nem hagytuk el hiányérzettel a Mária Rádió épületét. Erősebben vagy gyengébben sikerült adások persze lehetnek, de csak akkor kell aggódnunk, ha Jézusnak nem készítünk helyet a stúdióban…
Gőbel Ágoston

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu