online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Gaál Jenő verbita atya
Hiteles önéletrajz

Hogy mikor születtem, jobb elhallgatni. Különben elvesztem becsületemet a fiatalság előtt. Vas megyében születtem, mint Szent Márton is, aki kijelentette, hogy sohasem vonakodott a munkától. Valahol születnem kellett, különben nem tudnám most ezt az ismertetőt megírni.
Családomról csak annyit, hogy nem magam választottam ki rokonságomat. A gimnáziumot a bencéseknél végeztem Kőszegen. A jó nevelés nyomai máig is észre vehetők rajtam. Igaz az is, hogy az őserdőkből szalajtottak, és a kultúra számára már végérvényesen elvesztem. Keskenyvágányú képzettséget tudtam csak elsajátítani. A paraguayi őserdőkben nem voltak könytárak. Amit meg könyveket magammal vittem, azzal az analfabéta termeszek elégítették ki tudásvágyukat és étvágyukat. Utána a könyveket már nem hiányoltam.
1946 óta fogadalmas tagja vagyok az Isteni ige Társaságának. 19 évesen külföldre kerültem, és csak 1989-ben tértem vissza. Most már 19 éve vagyok újra Magyarországon. Ami előtte volt, azt valószínű, hogy úgyis csak hozzáálmodtam. Itt Magyarországon nem történt velem semmi említésre méltó, érdekes dolog.

Amit leírtam, hiteles
Gaál Jenő
Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu