online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Brückner Ákos Előd O.Cist
Brückner Ákos Előd O.Cist.
plébános (Bp.- Szentimreváros),

Született Budapesten, 1933. június 24, szentelték Győrött 1963. február 3, örökfogadalom Budapesten, 1953. február 12.
Káplán Kónyán 1963-66, Győr-Szigeten 1966, spirituális a győri szemináriumban 1967-76, bányalelkész illetve bányaplébános Tatabánya-Óvárosban 1976-89. Plébános Bp.-Szentimrevárosban és házfőnök a Budai Rendházban 1989-, hittanár a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban 1993-99.

BRÜCKNER Ákos Elõd O.Cist plébános, a Budai Ciszterci Szent Imre Plébániát szolgálja lelkipásztori munkájával. A plébánián élõ, tanuló-tanító, többnyire fiatalabb ciszterciek - õk összesen négyen - segítik ebben. Elõd atya a Szentimrevárosban született, itt nevelkedett, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban készült fel az életre. Az edzéshez az is hozzátartozott, hogy a Gimnáziumot államosították, ez számtalan területen és módon kikezdte a keresztény etikájú és szemléletû életet és magyarságtudatot. Ezért is választotta tanári szakként az objektív, ideológiailag nem befolyásolható matematika-fizika szakot. A Budapesti Postaforgalmi Technikumban lehetõvé vált négy év tanítás és ifjúsági munka után Gyõrbe került, hogy felkészüljön a papságra. Ez az idõszak is hozott a sok közösségi élmény és elmélyülés öröme mellett próbatételeket.

1963 óta pap, és csak lelke mélyén lehet szerzetes. Kóny és Enese, Gyõr -Sziget kápláni szolgálata után kilenc évig a Gyõri Szemináriumban a kispapok "lelki edzõje", spirituálisa. Tizenhárom éven át ezután a Tatabánya-óvárosi Bányaplébánia összefogása a feladata. Ez a szép idõ, testvéri együttmûködés egyben elõre nem sejthetõ modell is volt a tízszer akkora Szentimrevárosi pasztoráció felelõs vállalásához.
Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu