online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Szilvási Istvánné Mária
A Mária Rádió számomra is egy nagy ajándék.

Arra nem emlékszem, hogy mikor léptem át a Szabadság téri rádió küszöbét, hogy jelentkezzem önkéntesnek. Mivel az éter hullámain keresztül már régóta hallgattam a szívemnek szóló adásokat úgy döntöttem, hogy elmegyek, és megnézem, hol készülnek ezek a szép műsorok. Akkor P. Vera fogadott és nagyon kedvesen adta a különböző feladatokat: a számítógépen a táblázat és szövegszerkesztői munkákat. Mivel már nyugdíjas voltam pár éve – pénzügyes egy önkormányzatnál -, így hetente egyszer jártam be a rádióba. De amit otthon is meg tudtam csinálni a különböző listákat táblázatba összegyűjteni, azt interneten küldtem át.

Magamról röviden: négygyerekes család – második gyermeke vagyok.
A nehéz 40-es évek második felében 4 éven belül születtünk mind a négyen. Néhai pap nagybátyámmal egy napon születtem, akinek sok tulajdonsága hasonlított hozzám. (Csak Ő a Trianon évében született, és ők is négyen voltak testvérek). Édesapám volt a legidősebb, és inkább ő volt oda a nagy családért. Sajnos a 12 unokát már nem élhette meg, mert 1980-ban elköltözött az Égi hazába. Édesanyám 91 éves, és a 18 dédunoka dédije.

Nekem két gyermekem van, fiam még nőtlen, de lányoméknál van két szép kislány unokám 8 és 10 évesek. Csak egy nagymama tudja, hogy milyen örömet jelentenek az unokák.

A különböző imaközösségek (karitász, Szent Mónika, Szeretetláng, Rózsafüzér Társaság) mellett még időt szakítok a Mária Rádió önkéntesi munkájára is. Sokan megjegyzik, hogy akkor mikor vagy otthon? Én erre azt felelem, hogy mindig oda megyek, ahová az Égiek hívnak. Arra mindig van idő, amit az ember akar, vagyis még inkább arra, amit a Jó Isten kér tőlem. A belső hangra figyelek, és akkor annak semmi akadálya nem lehet, és útra kelek. Odáig jutottam, hogy ha a hét 1-2 napján nem jutok el Szentmisére, már hiányérzetem van.

A futár feladatok mellett a titkárságnak segítek az adatok rögzítésében.
Ezt is nagyon szívesen teszem, mert ezzel is a Szűzanyát szolgálom, és még szeretném sokáig szolgálni.

Sok zarándokúton voltam, és rengeteg fotót készítettem. Ezek ugyan az albumokban lapulnak, de az átélt lelki élmények a szívemből kitörölhetetlenek. Ezért nem győzök hálát adni a Boldogságos Szűzanyának, hogy a csodálatos kegyhelyekre elvezet, és ott mondok hálaimát Szent Fiának, Jézus Krisztusnak, hogy ilyen szép családba születhettem, és a Mária Rádió nagy családjának is egy láncszeme lehetek.

Szilvásiné Mária
Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu