online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Szekeres László
Kedves Testvéreim az Úrban!

Nem holnap, hanem MA és nem lehet, hanem KELL. Gyertek szolgálva nemesedjünk.

Mindenki szolgálja az Urat azzal a tudással és szívvel, amije van, tehát azzal szolgáljon amihez jól ért és hasznára lehet másoknak, és tegye ezt minél inkább szívvel-lélekkel és ezzel akkor ő maga is nemesedik, miközben még jól is érzi magát. Ezek szerint rendszeresen azt keresem, mivel lehet szolgálni és mivel juthat előbbre a Mária Rádió. Ezzel egyben példát is mutatok elsősorban felnőtt gyermekeinknek.

Nálunk a Mária Rádió szinte mindig szól, amikor csak lehet, és amikor nem hátráltatja a munkánkat. 2007-ben, Berlinben történt továbbképzés alkalmával sikerült véletlenül egy digitális hangolású SANGEAN AT809 rádiót beszerezni, és hazatérve meglepetéssel tapasztaltuk, hogy lakásunk bármelyik helységében szépen szól a Mária Rádió. Felnőttek és gyerekek hitbeni egyeteme éjjel-nappal. Bárki rácsodálkozhat, és nem bája meg!

Ezután 2008 kora tavaszán, Szederkényi Károly atya hirdetését hallgatva jelentkeztem önkéntesnek. Az első élő közvetítést Böjte Csaba ofm nagyheti lelkigyakorlatáról sikerült Máriaremetéről teljesítenem. Előbb Lacitól, majd Ottótól tanultam, sokszor köszönöm a segítségeteket!

Mobil stúdióval megyek helyszíni élő közvetítésekre, amely nálunk egyben egy családi program is lehet, mert akkor szinte egy egész napot együtt tölthetünk, nemes cél érdekében, közösséget szolgálva, a világ zajától kisség elszigetelve. . . Odafelé én vezetek, visszafelé a feleségem, és – gondoljatok csak bele – zavartalanul együtt lehet lenni egész nap az Úr szolgálatában! Házas Hétvége programnak is szívből ajánlom. Technikai tudás szükséges ugyan, de egyáltalán nem bonyolult. Meg lehet tanulni, be lehet gyakorolni.

Testvéreimet szolgálom azzal, hogy kikeresem, kipróbálom a leginkább alkalmas rádió vevőkészülékeket, ezekkel kapcsolatos tanácsokat adok, lakásokban, házakban beállítom a rádiót, antennát. Szívesen kölcsönadom az önkéntes testvéreimnek azokat a rádióimat, amik távoli, nehéz vételi helyeken is képesek a Mária Rádió adását fogni. Úgy hogy csak akkor érdemes egy drága készüléket megvenni, ha már ki van próbálva, így biztos eredmény várható. Akinek szüksége van ilyen önkéntes szolgálatra, adja meg elérhetőségét a recepción (Telefon: 06-1-373-0701), felhívom és segítek.

Konferencia telefonok alkalmazásával is foglalkozom. Egy iskolástáskában elfér, és külön technikai személyzet nélkül, élethű hangon alkalmas templomi, családi imák, kivételes alkalmak helyszíni közvetítésére. Egyik család közvetlenül kézbe adhatja a másiknak. Legtöbbet Dr. Jancsó Márta használja, az Irgalmasság Órája adásokban, de ugyanezzel működik már régóta a Szepsiből szombat reggel 6:30-tól az élő közvetítés is. Köszönöm ezekben a konferencia telefonos dolgokban és más műszaki témákban is Ferenc és Ottó hathatós és önzetlen segítségét.

Kábelen (kábel rádión) hallgatható rádiókat segítek olcsón, ugyanakkor megbízható és jó minőségben létrehozni, átalakítani, beszereléshez elsősorban Gábor testvérünknek segítek zalaegerszegi szolgálatában. Köszönjük Gábor!

Sikerült kidolgozni Szabolcs segítségével egy cigaretta-doboz nagyságú, teljesen automatikusan, éjjel-nappal működő, semmilyen kezelést nem igénylő, 24-órás lejátszót, amely elsősorban az idősek otthonában vagy egyéb közösségi épületekben képes megoldani a Mária Rádió hallgatását a belső hálózatokon. Legutóbb Nagyivánban (Tiszántúlon) történt beszerelés, ahol egyébként nem is fogható a Mária Rádió, és éppen a DigiTV sem működik. Köszönjük Szabolcs! Belső hálózatokon lehetséges önálló műsorok közvetítése – szentmise, foglalkozások, előadások stb. – úgy hogy ezeken hangban azok is részt vehetnek, akik éppen nem képesek az ágyukból felkeni.

A helyszíni közvetítések riporteri munkájának javításához tudtam hozzájárulni egy drótnélküli fülmonitorral, amellyel a riporter is közvetlenül, azonnal hallhatja mit, milyen erősen és mennyire érthetően hallanak éppen a Mária Rádió hallgatói. Ugyanez alkalmas – Ottó testvérünk műszaki megoldásával kiegészítve – a közvetített hangot vezeték nélkül egy működő telefonhoz elvezetni. Sok helyen ugyanis nincsen lehetőség a telefon kábel forgalmas úttesten történő átvezetésére, ez a drótnélküli megoldás ezt a kábelt helyettesíti. Köszönjük Ottó!

Molnár Béla esperes plébános atya kérésére szolgálok az „Evezz a Mélyre” című élő adás stúdiósaként. Erről készült a fénykép is.

Hangfelvételek házi elkészítésében és szerkesztésében betanítással és tanácsokkal segítek olyan testvéreinknek, akik önállóan is dolgoznak, és saját maguk készítenek adásra kész rádióműsorokat. Akinek szüksége van ilyen segítségre bártan keressen meg. Lépes Lóránt atya riportjai és műsorai, Homoki Nagy Katalin meséi, Osvay Viktória Mária Út című műsora, és Haála Judit riportjai, műsorai és sorozatai készítésében vették/veszik igénybe segítségemet. Köszönjük az értékes műsorokat és a jó hangzást Lóránt atya, Katalin, Viki és Judit!

2008 szeptemberében ad hoc magánlátogatáson vettem részt a houston-i (USA Texas) Mária Rádióban. Erről részletes beszámoló készült sok fotóval és videóval, szöveges kommentekkel. Akit érdekel beletekinthet, szívesen lemásolom vagy kölcsönadom a DVD lemezt.

testvéri szeretettel De Colores

Szekeres László önkéntes

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu