online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Áfonya-krémleves

Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, héja, 1 evőkanál liszt, őrölt

szegfűszeg, fahéj,, só és cukor, ízlés szerint

Elkészítése:

- Az áfonyát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem.

- Annyi vízben teszem fel  amennyi éppen ellepi, felforralom, pár percig főzöm, majd

szitán áttöröm.

- Az áttört áfonyát felengedem egy kis vízzel, vagy gyümölcslével.

- Fűszerezem szegfűszeggel, fahéjjal, citromlével, citromhéjjal, csipetnyi sóval és

édesítővel, gyümölcscukorral vagy cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom.

- Tejfölt, tejszínt és a lisztet simára keverem, besűrítem vele a forrásban levő levest.

Lehet joghurttal és tejjel is elkészíteni!

- Hidegen is, melegen is lehet tálalni.

- Hidegen tálalva mentalevéllel díszítem

 

(A Nemcsak Igével műsor számára hozta Tátrai Zsuzsanna a Magyar Tudományos Akadémia néprajzkutatója csoportjának tagja.)

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu