"Legényfogó, férj marasztaló" gombás szelet
Hagyományosan sertés karajból készül, de csirkemell filéből is készíthető.
A besózott hús szeleteket hirtelen jobbról balról zsírban átsütjük, majd szeletenként egy tűzálló edény aljára helyezzük. Azután minden szeletre egy kanál tejföl, egy kis fekete bors /őrölt/ , reszelt sajt, és dinsztelt gomba kerül.
A következő húsokat ezekre helyezzük, és megismételjük az előző folyamatokat. /bors, tejföl, sajt gomba. /
Ha már elfogytak a szeletek, a tetejét befedjük tejföllel, majd sajttal.
Mielőtt betennénk a sütőbe, tojásokat felverünk, megsózzuk, majd ráöntjük. 180 fokon addig sütjüki, amíg meg nem pirul a teteje. /kb. 40 perc/
Egyéni ízlésre bízva, hogy mennyi a tejföl, a sajt , a gomba.
Egy kiló húshoz én egy nagy pohár tejfölt, 20 dkg sajtot, fél kiló gombát, és 5 tojást használok. Egy nappal a tálalás előtt már el lehet készíteni a tűzálló tálba a rétegelést, csak a tálalás napján kell rátenni a felvert tojásokat.
/Ez nem csak "legényfogó", de férj marasztaló is/
(Nemcsak Igével műsor számára hozta Andrejszki Kati képzőművész)