online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Paglia e Fieno

Sajnos nem tanultam meg olaszul, viszont nagyon kedvelem az olasz konyhát. A mai recept alapötletét a barátnőm  adta, aki megajándékozott egy doboz Paglia e Fieno-val, ami a képen látható módon néz ki - ha valaki hozzám hasonlóan nem ismerné.

De nem azért áll a rendelkezésünkre a mindent tudó számítógép, hogy ne nézzünk utána, hogy mit jelent a tészta neve? szalma és széna  – ez a jelentése. Valahogy nekem valamiért jobban áll a számra a széna- szalma.

Kifőztem hát sós vízben a széna-szalmát, és a következő mártásban forgattam meg: olívaolaj, csípős zöldséglekvár a nagymarosi piacról, (és ez itt a reklám helye! György Ottó őstermelő  standjáról) cseppnyi fokhagyma, néhány levél apróra tépdesett friss bazsalikom, egy jó pohárnyi tejföllel összekeverve. A tetejére nagyon apróra vágott füstölt szalonnát pirítottam és máris készen volt az üde, finom olasz vacsora - a magyar piacról. Természetesen a máshonnan beszerzett zöldséglekvár is használható, de nekem ez esik a legközelebb. Érdemes a messzebb lakóknak is kirándulást szervezni szombaton délelőttönként a marosi piacra, a választék és a környezet mindenkinek a  kedvére lehet. 

Előtte málnakrém-leves szürcsöltünk: a málnát - kicsi porcukorral és tejföllel összeturmixolva jól behűtöttem.

A málnaszezon közepében járunk, bíztatom az olvasókat, hogy kipróbált, gyümölcsökből készült leveseik, mártásaik, szörpjeik receptjeit küldjék el a Mária Rádió IV. receptversenyére!

Néhány szót azért írok a csípős zöldséglekvárról is, az ismertető tanúsítvány szerint paprikából, paradicsomból, sárgarépából, zellerből, padlizsánból, cukkíniből, almából és különféle fűszerekből áll.  György Ottó  fenséges gombakrémmel, padlizsánkrémmel és medvehagymás túrókrémmel is szolgál. Nem ereszt senkit, míg meg nem kóstolja az illető a finomságait! Ilyenkor paprika-paradicsomszezon idején friss kenyérre kenve príma szendvicseket tálalhatunk belőle.

Mára legyen ez elég;  olyan egyszerű az egész, és olyan finom, hogy egy szál szalma vagy széna sem maradt! A melegben elég is ennyit állni a konyhában.

Marosi Málna

 

 

 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu