Ritka recept: Túrós zsemle
1o dkg vaj /vagy margarin/ zsír/
3 db tojás /ha valaki nem eheti, akkor anélkül is működik/
8db zsemle.
5o dkg túró
cukor ízlés szerint /xilit is lehet/
1 cs. vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
/mazsola, ha szeretik/
tej és lehet elkeverni benne egy másik vaniliás cukrot
A zsemlék tetejét, mint egy kis kalapot levágjuk, majd kibelezzük.
Hozzáadjuk a túróhoz, és a tojás sárgájával az összes alkotót összekeverjük, majd a felvert fehérjével lazán összedolgozzuk.
A kibelezett zsemléket vaniliás tejben hirtelen megforgatjuk, vigyázva, hogy nehogy elázzanak, majd visszatöltjük beléjük a túrós tölteléket.
A kis kalapokat szintén tejbe hirtelen beleforgatva a helyükre helyezzük.
A tepsibe egy egy kis kocka zsiradékot helyezünk minden zsemle alá és a kalapjára.
Ropogósra sütjük kb. 18o fokon.
Remélem sikerülni fog ......nehéz elrontani. Ha már pirul a teteje, akkor van készen!
(Nemcsak Igével műsor számára hozta Andrejszki Kati képzőművész)