online
rádióhallgatás
Regionális adások: élő adás hallgatása
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


ÖSSZEFOGÁS A MÁRIA RÁDIÓÉRT


A budapesti, FM 94.2-es frekvenciájának elhallgatása előtt összefogásra hívta hallgatóit a Mária Rádió, mely keretében imádságra, önkéntes szolgálatra hívta hallgatóit, segítségüket kérve abban is, hogy adományaikkal támogassák a rádió működését abban az időszakban is, amikor a rádió adása nem lesz hallható Budapesten.

 

Összefogás napok alatt elhangzott beszélgetések

 01. Náray-Szabó Gábor akadémikus.mp3 (8.5 MB)
 02. Koltay Gábor.mp3 (18.9 MB)
 03. Pécsi Rita.mp3 (9.9 MB)
 04. Bőzsöny Ferenc.mp3 (11 MB)
 05. Gaál Jenő.mp3 (22.6 MB)
 06. Székely János.mp3 (24.2 MB)
 07. Márfi Gyula.mp3 (3.6 MB)
 08. Dunai Tamás.mp3
 (7.9 MB) 
 09. Csath Magdolna.mp3 (7.8 MB) 
 10. Koncz Gábor.mp3
 (8.6 MB) 
 11. Mészáros János Elek.mp3 (9.2 MB)
 12. Dr. Csiky Miklós.mp3 (14.1 MB)
 13. Gyutai Csaba.mp3 (8.6 MB) 
 14. Elmer István.mp3 (19.8 MB)
 15. Dr. Hock Gyula.mp3
 (12 MB)
 16. Komlósi Piroska.mp3 (13 MB)
 17. R. Törley Mária.mp3
 (19.6 MB)
 18. Kévés György építész.mp3 (16.9 MB)
 19. Kocsis István egri segédpüspök.mp3
 (10.6 MB)
 20. Erdő Péter bíboros.mp3 (10.8 MB)
 21. Vladár Sándor.mp3
 (6.4 MB)
 22. Cserhalmi György.mp3 (3.7 MB)
 23. Fodor László.mp3 (11.4 MB) 
 24. Kelemen László.mp3 (5.1 MB)
 25. Balogh Zoltán.mp3 (17.8 MB) 
 26. Dr. Csókay András.mp3
 (13.2 MB) 

 

Az összefogás keretében három napon belül 1578 ember hívta a rádió összefogásra buzdító telefonvonalát, akik együtt 23 millió Ft támogatást ajánlottak fel a Mária Rádió javára. A jelentkezők közül  külföldi – dániai, németországi és svédországi – hallgató 650 ezer Ft értékű felajánlással támogatta a rádiót, hálából azért, hogy külföldön is anyanyelvükön hallgathatnak nap mint nap szentmisét a Mária Rádióban.

Az összefogás keretében dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek élő adásban nyilatkozott a Mária Rádióban. Az egyház főpásztora elmondta, hogy indulása óta figyelemmel kíséri a Mária Rádió munkáját, mely jelentős szerepet tölt be az új evangelizációban. Olyan, világiak által indított katolikus kezdeményezés ez, amely valóban a katolikus hitnek megfelelő és hitet ébresztő juttat el az emberekhez. A rádió fennmaradása Budapesten is fontos, hiszen sokak imádkoznak együtt a rádióval, fontos tanúságtételeket hallhatnak, amelyek által sokan épülnek és erősödnek. Erdő Péter a rádióhallgatóknak azt üzente, hogy imádkozzanak és dolgozzanak, tehát igyekezzenek segíteni, hogy valóban minél előbb egész Budapestet lefedő új frekvenciát kaphasson a Mária Rádió. Bíboros úr személyes élményét is megosztotta a hallgatókkal. Elmondta, milyen nagy segítséget adott neki a rádió hallgatása egykor egy kórházban töltött időszakban, hiszen ebben a nehéz helyzetben együtt tudott imádkozni a Mária Rádióval.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szintén megszólalt a rádió 94,2-es frekvenciájának utolsó adásnapján. A rádió jelenlegi, frekvenciaváltozással kapcsolatos helyzetét szomorúnak találja, a rádió sorsát átformáló bírósági döntést sajnálatosnak tartja, és hangsúlyozta, minderről nem tehet sem a Médiahatóság sem a politika. A Miniszter Úr az interjúban sok sikert kívánt a Mária Rádió következő pályázatához, valamint kiemelte, fontos, hogy ebben a rádióban az egyszerű hívő is tehet tanúbizonyságot, ami hatással van azokra az emberekre is, akik más élethelyzetben vannak. A rádió hallgatása így számára is sokszor erőt ad a mindennapi feladatok kihívásaihoz. Elmondta, hogy jó hallani, hogy milyen sok embernek fontos a hit. Éppen ezért nagy jelentősége van annak, hogy örök értékeket közvetítsünk, de aktuálisan. Az isteni hívást XXI. századi módon kell eljuttatni azokhoz is, akik valamiért nem kapják meg magától értetődően.

 

Az összefogás napjain Kocsis Fülöp görög-katolikus metropolita, Bábel Balázs érsek atya, Márfi Gyula érsek atya, Székely János püspök atya, Beer Miklós püspök atya, Barsi Balázs ferences szerzetes, Böjte Csaba atya, Náray-Szabó Gábor akadémikus, Csókay András agysebész, Koncz Gábor színművész, Bőzsöny Ferenc főbemondó, valamint Szandi is tanúságot tett a Mária Rádióban.

 

Az elmúlt hetekben a http://www.citizengo.org/hu/26934-maria-radionak-mukodnie-kell oldalon 11 ezer ember aláírásával fejezte ki, hogy szüksége van a Mária Rádióra. A rádióért országszerte alakulnak imaközösségek, az erdélyi, délvidéki és felvidéki magyar nyelvű Mária Rádiók hallgatói is együtt imádkoznak a magyarországi rádióért, mely segítségére a kezdetek óta számíthattak műsorügyi és anyagi hozzájárulásban egyaránt.

Mivel a Mária Rádió augusztus 19-én éjfélkor befejezte adását a Budapestet lefedő FM 94,2-es frekvencián, a rádió munkatársai, önkéntesei és hallgatói az utolsó napon együtt adtak hálát azért a közel tíz évért, melyeken keresztül a rádió szólni tudott ezen a frekvenciánA Mária Rádió közössége hálát adott

-          azokért a lelkekért, amelyek megnyíltak a rádió hatására

-          azokért az otthonokért, melyek kápolnává váltak a Mária Rádió hatására

-          azokért az önkéntesekért, akik évek óta tevékenykednek a rádióban

-          az áldozatot hozni tudó hallgatókért

-          azért, hogy tudósok, művészek, nagynevű emberek százai állnak a rádió mellett

-          azokért, akik átmentik a Mária Rádiót a rá váró nehéz hónapokon

 

A Mária Rádió önkéntesei és munkatársai augusztus 19-én, az FM 94,-es frekvencia lekapcsolása előtt 5 perccel a hálaadás jeleként elénekelték a Tedeumot, s kifejtették: Úr szava szólni fog tovább a szívekben akkor is, ha a Mária Rádió nem lesz hallható a budapesti otthonokban, mert az Úr szava nem hallgat el. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az imádság továbbra is szóljon a szívekben, a családok ne cseréljék fel azt más zajra.

A Mária Rádió azt szolgálja, hogy Magyarország újra keresztény legyen, mert csak akkor van jövője. A Mária Rádió, ahogy hozzájut majd az új budapesti sugárzási jogához,  a következő tíz évét annak szenteli, hogy a családok megerősödjenek és Isten ajándékaként fogadjuk a gyermekeket, mert ez az egyetlen válasz a jövő nagy kérdéseire.

  

HOGYAN FOGHATÓ A MÁRIA RÁDIÓ BUDAPESTEN AUGUSZTUS 20-TÓL?

RÁDIÓN

 • Az FM 94,2 frekvencián megszűnik a Mária Rádió adása
 • PEST egyes részein és BUDÁN (a magasabban fekvő területeken)
  • FM 88,3
  • FM 91,7
  • FM 97,5
  • FM 98,9
  • FM 104,2
  • FM 106,3

Kérjük, hogy aki a fenti frekvenciák valamelyikén tudja fogni a Mária Rádiót jelezzen vissza

 • telefonon (061 373 0701)
 • a Mária Rádió honlapján ( Vételi lehetőségek -> Lefedettség űrlap)

INTERNETEN (www.mariaradio.hu)

 • számítógépen
 • laptopon
 • okos telefonon
 • táblagépen
 • internetrádión

TELEVÍZIÓN

 • DIGI műhold
 • UPC direct
 • Telekom (IPTV)
 • Invitel (IPTV)

TELEFONON

 • 06 1 6777 309 (vezetékes, belföldi, nem emelt díjas hívásnak minősül)

TECHNIKAI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS (ingyenes)

Akinek problémája van a Mária Rádió foghatóságával hívja a 06 1 354 1705 számot.

 

HOGYAN TÁMOGATHATOM A MÁRIA RÁDIÓT?

ADOMÁNY FELAJÁNLÁSSAL

 • BANKI UTALÁSSAL:
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület
  10918001-00000069-12310000
  Közlemény: ÖSSZEFOGÁS

 • CSEKKEN: (csekk igényelhető a 061 373 07 01 telefonon)
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület
  10918001-00000069-12310000
  Közlemény: ÖSSZEFOGÁS

 • SZEMÉLYESEN:
  Budapest (XIII. kerület), Gogol u. 28. (a Mária Rádió szerkesztősége)
  Közlemény: ÖSSZEFOGÁS

IMÁDSÁGGAL

Imafüzér

 • Kérjük, hogy akár egyedül, akár családtagjaival, ismerőseivel vagy közösségével mondjanak el egy Üdvözlégy MáriátMiatyánkot vagy egy teljes Rózsafüzért a Mária Rádióért.

Közösségépítés

 • Aki csatlakozik az imádkozók közösségéhez, jelezze ezt nekünk akár a rádió honlapján vagy facebook oldalán az Imafüzér menüponton keresztül. Imafüzér-lap rendelhető a Mária Rádió szerkesztőségi telefonszámán a 06 1 373 07 01-es telefonszámon vagy az erzsebet@mariaradio.hu e-mail címen keresztül Nagy Erzsébetnél. Imafüzérünkkel csupán szeretnénk megmutatni, hogy hány ezer embernek fontos a Mária Rádió, s hány ezer ember imádkozik érte!

Kapcsolattartók

 • Törekvésünk, hogy minden közösségnek legyen egy olyan kapcsolattartója, aki rendszeresen imaalkalmakat szervez a Mária Rádióért, emellett a közösséggel együtt segít olyan embereknek is, akik valamiért nem tudják fogni a Mária Rádió adását. Együtt imádkoznak vele, vagy segítenek neki valamilyen módszerrel befogni a Mária Rádió adását. A közösség kapcsolattartóját idővel tájékoztatnánk a Mária Rádió működését érintő teendőkről is, bízva abban, hogy az imádság mellett egyéb szolgálattal is segíteni tudják a Mária Rádió fennmaradását, működését. Aki örömmel venne részt ebben a szolgálatban, jelentkezzen az erzsebet@mariaradio.hu címen Nagy Erzsébetnél. 

 

HŰSÉGGEL, ELKÖTELEZŐDÉSSEL

 • Mária Rádió budapesti lefedettségének – átmeneti – csökkenése megrengeti a Mária Rádió létét és fennmaradását, hiszen a rádiót a budapesti hallgatók adományai tartották fenn vidéken is. Önök is – velünk együtt –  nap mint nap tapasztalták a Mária Rádió jelentőségét saját életükben, vagy családtagjaik, ismerőseik körében. Azért, hogy a Mária Rádió fel tudjon épülni ebből a balesetből, ami érte, kérünk mindenkit, támogassa továbbra is imáivalönkéntes szolgálatával és adományaival a Mária Rádió működését, akkor is, ha a rádió adását a következő néhány hónapban nem éri el.
 • A Mária Rádió az elmúlt tíz évben nem volt más, mint az áldozatkészség megnyilvánulása. Jóakaró emberek összefogása egymásért, a társadalom építése igaz és örök értékek mentén. A Mária Rádió mellett kitartó emberek hűségének és elköteleződésének alapja -  a Szűzanya szeretetén túl – egy keresztény ország építése. Ez az, mely mindannyiunkat összeköt, s ebben kérjük továbbra is az összefogás megtartó erejét.

 

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu